NL FR

Research and Education

Inflammaging

Chronische aandoeningen door laaggradige ontstekingen

 

Korte inhoud

In de 20e eeuw is de levenskwaliteit en levensverwachting van de mens enorm verbeterd. Desondanks blijkt uit onderzoek dat de sterfte door kanker stijgt tot de leeftijd van 80 en daarna afneemt, terwijl de sterfte aan infectieziekten ook op latere leeftijd hoog blijft. Deze gevoeligheid voor infecties is waarschijnlijk te wijten aan veranderingen in de aangeboren en adaptieve immuniteit tijdens het ouder worden. Leeftijdsgebonden veranderingen in het immuunsysteem komen voort uit de noodzaak om latente infecties onder controle te houden, waardoor een pro-inflammatoire omgeving in stand gehouden wordt. Zo liggen deze veranderingen mee aan de basis van een chronische ontstekingsaandoening, genaamd “inflammaging”.

Dit symposium zal een helder overzicht bieden van de fysiologische processen die verantwoordelijk zijn voor deze vorm van veroudering en hoe natuurlijke stoffen hierop kunnen inwerken.

Spreker: Jacques Deneef (Immunoloog)

 

De online opleiding is beschikbaar op de website van Nutriphyt en Bioamoles

Do 9 NOVEMBER Online Duur: 2u

U dient over een professioneel account te beschikken op de website van Nutriphyt (www.nutriphyt.be) of van Bioamoles (www.bioamoles.be) om deze opleiding te kunnen bekijken.

 

 

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer