NL FR EN DE

Research and Education

Projecten

 

 AQUACULTUUR

PURES nam deel aan een IWT project voor het industrieel en gezond kweken van noordzeegarnalen.
Lees meer...

 

 AQUAVALUE

Tijd is rijp voor geïntegreerde aquacultuur in Vlaanderen en op de Noordzee

Op woensdagnamiddag 9 december 2015 gaat in Oostende het jaarlijkse Vlaams Aquacultuur symposium door. Met getuigenissen uit de bedrijfswereld zal het symposium illustreren hoe te “starten met een viskwekerij” in Vlaanderen. Annie Cool, visserij raadgever voor Vlaams minister Joke Schauvliege en Bart Tommelein, Staatssecretaris voor Noordzee, sluiten het symposium af. Het symposium gaat door in het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, Ankerstraat 1, 8400 Oostende en start om 13u. Onderstaande resultaten uit het AquaValue-project zullen tijdens dit symposium uitgebreid ter sprake komen.
Lees meer...

 

 SEACONOMY

Projecten “Seaconomy 2017” (Agentschap Ondernemen ) met studie van wierenkweek in de Noordzee en toepassingen in voedingssupplementen.

 

 BORSTKANKER

Antwerpen 11 mei 2007; Bioloog Gabriël Devriendt van researchfirma PURES heeft samen met het algemeen Medisch Laboratorium in Antwerpen een test op de markt gebracht die de kans op borstkanker meet. Deze "Elisatest" is veel nauwkeuriger dan de tests die tot nu toe bestonden.
Lees meer...

 

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer