NL FR

Research and Education

Borstkanker sneller op te sporen

11 mei 2007 Antwerpen - Bioloog Gabriël Devriendt van researchfirma PURES heeft samen met het Algemeen Medisch Laboratorium in Antwerpen een test op de markt gebracht die de kans op borstkanker meet. Die "Elisatest" is veel nauwkeuriger dan de tests die tot nu toe bestonden.

Een op de negen Vlaamse vrouwen krijgt voor haar 75ste borstkanker; drie op de vier overleven de ziekte.
"Er kan veel meer voorkomen worden dan de meeste mensen denken", zegt Gabriël Devriendt. Hij heeft samen met het Algemeen Medisch Laboratorium in Antwerpen een urinetest op de markt gebracht die de verhouding tussen goede en slechte oestrogenen meet - vergelijkbaar met het onderscheid tussen goede en slechte cholesterol, en die zo een belangrijk risico van borstkanker blootlegt.

Voorbeeld van het MBOG congres:

Bert kondigt de laatste boeiende spreker aan Gabriel Devriendt. Hij gaat uitgebreid in op de milieu invloeden op bepaalde hormoongevoelige tumoren, het hele oestrogeenmetabolisme en endogene en exogene invloeden op borst en prostaatkanker. Fyto-oestrogenen en sterolen waren er altijd al, xeno-oestrogenen en cholesterol pas 50 jaar. Hij praat zo ontzettend snel omdat hij ons in zeer korte tijd erg veel informatie wil meegeven; sommige toehoorders worden al snel horendol. De invloed van voeding, stressoren, exogene factoren zoals pesticiden en het belang van detoxificatie worden belicht. Er is een fobie voor vetten gecreëerd waardoor we een tekort aan essentiële vetten krijgen. Door chronische stress en statines / cholesterolproductie worden vele hormoon ratio’s verstoord. Verder ontstaan darmverstoringen, problemen met het metabolisme, verstoorde detoxificatie en een accumulatie van toxines in vetweefsel vnl. in de borst. Alle relaties worden duidelijk gemaakt met schema’s en plaatjes. Hij vertelt ook dat lignanen en broccoli-extracten gegeven aan vrouwen met een BCRA gen mutatie deze ongedaan gemaakt kan worden. Borstkanker en prostaatkanker is NOOIT MONOCAUSAAL, maar altijd een multi-factorieel probleem. We hebben ontzettend veel erg interessante informatie gekregen en de verloren tijd van de start niet meer kunnen inhalen. Nog een laatste opmerking: een goed seksleven verlaagt de kans op prostaatkanker.

Congres

MBOG congres 2006

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer