NL FR

Research and Education

Dermatologische problematieken

Huidziekten: "the ins and outs"

Korte inhoud

Een dermatologische aandoening is een ziekte of afwijking aan de huid waarvan de oorzaak soms moeilijk te achterhalen is. De meest voor de hand liggende oorzaken zijn vaak virussen, schimmels, bacteriën, of allergische reacties. Maar ook stofwisselingsstoornissen of reacties op bepaalde medicatie kunnen huidproblemen uitlokken. Veelal zijn er slechts beperkte ongemakken, maar de symptomen kunnen ook erg onaangenaam zijn zoals bij herpes, eczema of (genitale) wratten. Daarnaast kunnen ze chronisch heel wat last bezorgen of zelfs fataal zijn, zoals bij huidkanker of als gevolg van doorligwonden.

In deze opleiding wordt ingegaan op de relatie tussen huidproblemen en een toxic overload (vb. effect van alcohol), de darm en het immuunsysteem, het effect van hormonale stoornissen en stress op de huid en het ontstaan van melanomen. Hierbij zal de rol van de voeding en de impact van natuurlijke stoffen, die het lichaam in verschillende situaties kunnen ondersteunen, uitgebreid aan bod komen.

Spreker: wijlen Gabriël Devriendt (Bioloog, plantenexpert)

 

De online opleiding is beschikbaar op de website van Nutriphyt en Bioamoles

Nu beschikbaar Online Duur: 2u

U dient over een professioneel account te beschikken op de website van Nutriphyt (www.nutriphyt.be) of van Bioamoles (www.bioamoles.be) om deze opleiding te kunnen bekijken.

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer