NL FR

Research and Education

Metabool syndroom

Invloed van suiker op ons lichaam

 

Korte inhoud

Metabool syndroom of MBS duidt op een specifiek geheel van verschijnselen die voorkomen in geval van een gestoorde stofwisseling. Met andere woorden, problemen die zich voordoen bij het omzetten van voedingsstoffen in bouwstoffen en energie voor het lichaam.

De voornaamste oorzaak van MBS, is een verminderde gevoeligheid van onze cellen voor insuline. De kans dat iemand met MBS ook diabetes ontwikkeld is hierdoor meer dan 5 x groter dan bij gezonde personen. Door zijn gradueel verloop wordt het metabool syndroom vaak pas laattijdig vastgesteld, waardoor reeds vergevorderde pathologie aanwezig kan zijn. Zo is de kans op hart- en vaatziekten (zoals hartinfarct, atherosclerose, beroerte…) meer dan verdubbeld en kan er zich een vetopstapeling in de lever voordoen, met als gevolg een verhoogde kans op levercirrose.

Meestal worden een verhoogde bloedsuikerspiegel, hypertensie, een verhoogde cholesterol of insulineresistentie afzonderlijk behandeld, ook al zijn ze heel intens met mekaar verbonden en blijken ze ook de rode draad te zijn binnen het metabool syndroom en diverse ouderdoms-pathologieën.

In dit symposium wordt besproken hoe we op deze fysiologische processen kunnen interfereren om tot een oplossing te komen van dit complexe metabole syndroom.

Spreker: Luc Kleynjans (Apotheker, founder van Yoboo)

 

Data

Do 27 APRIL Beringen 19u tot 22u30
Di 2 MEI Antwerpen 19u tot 22u30
Do 4 MEI Oostkamp 19u tot 22u30
Do 1 JUNI Online, vanaf 16u 2u

 

Inschrijven

 

Praktische informatie

  • Prijs: gratis
  • Voor alle medische professionals
  • Inclusief diner, syllabus, stalen en goodiebag

 

Locaties

De Valkaart
Oostkamp

Albrecht Rodenbachstraat 42
8020 Oostkamp

Routebeschrijving

Van der Valk
Antwerpen

Luitenant Lippenslaan 66
2140 Antwerpen

Routebeschrijving

Hotel & Business center Mezzo
Beringen

Paalsesteenweg 170
3583 Beringen

Routebeschrijving

 

 

 

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer