NL FR

Research and Education

Metabool syndroom

Invloed van suiker op ons lichaam

 

Korte inhoud

Metabool syndroom of MBS duidt op een specifiek geheel van verschijnselen die voorkomen in geval van een gestoorde stofwisseling. Met andere woorden, problemen die zich voordoen bij het omzetten van voedingsstoffen in bouwstoffen en energie voor het lichaam.

De voornaamste oorzaak van MBS, is een verminderde gevoeligheid van onze cellen voor insuline. De kans dat iemand met MBS ook diabetes ontwikkeld is hierdoor meer dan 5 x groter dan bij gezonde personen. Door zijn gradueel verloop wordt het metabool syndroom vaak pas laattijdig vastgesteld, waardoor reeds vergevorderde pathologie aanwezig kan zijn. Zo is de kans op hart- en vaatziekten (zoals hartinfarct, atherosclerose, beroerte…) meer dan verdubbeld en kan er zich een vetopstapeling in de lever voordoen, met als gevolg een verhoogde kans op levercirrose.

Meestal worden een verhoogde bloedsuikerspiegel, hypertensie, een verhoogde cholesterol of insulineresistentie afzonderlijk behandeld, ook al zijn ze heel intens met mekaar verbonden en blijken ze ook de rode draad te zijn binnen het metabool syndroom en diverse ouderdoms-pathologieën.

In dit symposium wordt besproken hoe we op deze fysiologische processen kunnen interfereren om tot een oplossing te komen van dit complexe metabole syndroom.

Spreker: Luc Kleynjans (Apotheker, founder van Yoboo)

 

De online opleiding is beschikbaar vanaf 1 juni:

Do 1 JUNI Online, vanaf 16u Duur: 2u

 

Inschrijven

 

U dient zich in te schrijven om de online opleiding te bekijken.
Na inschrijving wordt er een e-mail verstuurd met de bijhorende link.

 

 

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer